Workshop european la Cluj-Napoca pe tema vaccinarii: “Vaccinarea: de la realizari la provocari si obstacole”

Vaccinarea, una dintre marile probleme ale Europei si lumii in acesti ani, a fost dezbatuta timp de 2 zile la Cluj de catre experti din statele membre ale Uniunii Europene.

Ministerul Sanatatii, in parteneriat cu Universitatea de Medicina si Farmacie “Iuliu Hatieganu” a organizat in contextul Presedintiei Romaniei la Consiliul UE workshopul “Vaccinarea: de la realizari la provocari si obstacole”.

Responsabilii programelor de vaccinare si experti din tari care fac parte din Reteaua de Sanatate Sud-Est Europeana (SEEHN) si Romania au adus in atentia specialistilor si a publicului una dintre temele prioritare ale sanatatii publice contemporane, respectiv vaccinarea impotriva bolilor transmisibile. Au avut loc ateliere de lucru si s-au dezbatut puncte de vedere si bune practici de catre reprezentanti ai Comisiei Europene, Centrului European de Control al Bolilor (ECDC), Biroului Regional al OMS pentru Europa si UNICEF.

Intalnirea are loc in contextul in care in prezent tarile membre ale UE se confrunta cu probleme datorate scaderii acoperirii vaccinale si amplificarii reticentei fata de vaccinare.

Sursa foto: Comunicat de Presa – Ministerul Sanatatii