Suma record: 71 milioane lei de la buget pentru blocul operator al Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti

Guvernul a aprobat astazi un proiect de finantare pentru dotarea blocului operator al Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti. Astfel, nu mai putin de 71 milioane lei vor fi acordate de la buget in decurs de un an jumatate pentru acest proiect.

In cateva cifre, proiectul arata pe scurt asa:

  • Valoare estimata 71,084 milioane lei
  • Durata 18 luni
  • 11 sali de operatii dotate cu aparatura medicala, accesorii, instrumentar, dotari pentru explorari functionale si imagistica

Ministerul Sanatatii promite achizitionarea de aparatura medicala de ultima generatie ce va permite aplicarea celor mai actuale si moderne tehnici pentru toate specialitatile, inclusiv abordarea laparoscopica si minim invaziva, cu multiple beneficii, printre care recuperarea rapida a pacientului, scaderea duratei de spitalizare si a riscului de infectii.

Ocrotirea sanatatii populatiei se realizeaza prin asigurarea unui act medical sigur, realizat in conditii de calitate si cu aparatura moderna. In acest sens, Guvernul a alocat fonduri substantiale anul acesta, cu care vom realiza investiti majore in unitatile sanitare din toata tara. Proiectul aprobat azi este doar un prim pas si se inscrie in masurile care au ca scop implementarea Strategiei nationale de sanatate si a Planului de actiuni pe perioada 2014 – 2020”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sanatatii.

Foto: maxpixel.net