Rata de vaccinare de la Tandarei, Ialomita a crescut de la 2% la 62% in doar 3 zile

In doar 3 zile, cea mai scazuta rata de vaccinare din tara, in localitatea Tandarei, a crescut de la 2% la 62%. In perioada 7-10 mai, aici s-au realizat de actiuni de informare si de vaccinare in cadrul campaniei nationale de informare si recuperare a vaccinarii.

Ministerul Sanatatii, in parteneriat cu UNICEF si Organizatia Mondiala a Sanatatii, au demarat la Tandarei, Judetul Ialomita, campania nationala de informare si recuperare a vaccinarii deoarece aici s-a inregistrat in anul 2018 cea mai redusa rata a vaccinarii.

“In aceasta perioada, la sediul Primarie din Tandarei, a functionat un centru de informare si vaccinare. Au fost organizate zilnic informari despre vaccinare, in cadrul carora specialisti in promovarea sanatatii au informat parintii despre beneficile vaccinarii si au raspus la intrebarile si nelamuririle parintilor legate de vaccinare.
In urma acestor informari, la centrul de vaccinare s-au prezentat, in perioada 7-10 mai, un numar de 169 de copii, dintre care 142 au fost vaccinati si alti 27 au avut contraindicatte temporara de vaccinare. Au fost utilizate 233 de doze de vaccin cu care au fost vaccinati copiii conform calendarului national de vaccinare, astfel: 127 vaccinuri ROR, 11 vacinuri Hexavalent, 9 vaccinuri antipneumococice si 86 doze vaccin tetravalent.”

Vaccinarea, una dintre marile probleme ale Europei si lumii in acesti ani, a fost dezbatuta timp de 2 zile la Cluj de catre experti din statele membre ale Uniunii Europene in cadrul workshop-ului “Vaccinarea: de la realizari la provocari si obstacole, in contextul sanatatii publice“.