Povestea antreprenoarelor care au transformat o idee de business intr-o initiativa de solidaritate

#solidaritate4mind este inițiativa unor antreprenoare care au decis să conecteze gratuit companiile cu specialiștii în psihoterapie și coaching pentru asigurarea echilibrului mintal și emoțional al angajaților pe perioada crizei COVID-19.

Cele trei partenere, Andreea Belenes, Eliza Stoica si Adina Pintea, cu experienta atat in antreprenoriat cat si in corporatie, au identificat cu putin timp inainte de a incepe criza COVID-19 o oportunitate in zona de beneficii extra salariale, centrata pe sanatatea mintala la locul de munca si au pus la punct un plan de a aborda aceasta piata folosindu-se de experienta lor acumulata in cercetare de piata, design thinking, inovatie, IT, marketing si vanzari.

Pandemia le-a determinat sa amane implementarea ideii de business si sa transforme planul pe care il aveau, pastrand insa rolul de ‘conector’ intre angajatii companiilor partenere si specialistii in psihoterapie si coaching.

„Constiente de importanta oferirii de catre companii a suportului emotional pentru angajati, ni s-a parut firesc sa le dam o mana de ajutor in aceasta perioada. De aceea am inceput sa strangem rapid o retea de specialisti voluntari pentru a-i pune in legatura cu cei care au nevoie de sprijin specializat. In doar o saptamana de la lansarea apelului nostru, ni s-au alaturat cateva zeci de specialisti inimosi si entuziasti – toti profesionisti licentiati si experimentati – dispusi sa ofere cel putin o sesiune gratuita angajatilor pe perioada starii de urgenta.

Imediat dupa lansarea comunitatii de specialisti 4mind, am primit solicitari din partea angajatorilor aflati in cautare de solutii prin care sa ofere suport psihologic angajatilor. Cererile primite atat de rapid ne-au confirmat inca o data nevoia de suport emotional, precum si accelerarea acesteia in vremurile complicate pe care le experimentam cu totii.”

Organizația Mondială a Sănătății recomandă companiilor să se asigure că planul lor adresează sănătatea mintală și consecințele apariției cazurilor de COVID-19 la locul de muncă sau în comunitate, și să ofere informații și suport. De aceea considerăm că, acum mai mult ca oricând, companiile au nevoie să își demonstreze grija față de angajați. Iar oferirea beneficiului 4mind le va ajuta să crească siguranța emoțională și încrederea acestora în companie.

Primele companii care au apelat la #solidaritate4mind activeaza in domeniile IT, ofera servicii de tip callcenter sau furnizeaza echipamente. Astfel, reteaua de specialisti 4mind este deja la dispozitia a catorva mii de angajati, atat din Bucuresti cat si din alte orase mari din Romania.

Pe site-ul 4mind.ro, angajatii pot cauta in mod confidential profesionisti din domeniul sanatatii mintale si isi pot stabili o sesiune individuala de consiliere gratuita.

Companiile interesate pot lua legatura cu 4mind prin email sau pe site. Reteaua 4mind poate acoperi in prezent cererile oricarei companii, indiferent de numarul de angajati al acesteia iar numarul voluntarilor care se alatura acestei initiative continua sa creasca in fiecare zi. Oferirea unei sesiuni gratuite per angajat pe perioada starii de urgenta nu implica nici un contract sau plata, activitatea 4mind si a comunitatii de specialisti fiind in totalitate pro bono.