Neuroaxis si Centrul Medical Provita incheie un parteneriat de elita in neurologie si neurochirurgie

Neuroaxis si Centrul Medical Provita, doua clinici importante din Bucuresti, si-au unit echipele, infrastructura si tehnica medicala pentru a oferi pacientilor cu afectiuni neurologice din Romania un sistem integrat de diagnostic, tratament si recuperare, la cel mai inalt nivel international.

Pacientii vor fi ghidati, tratati si monitorizati de la consultul neurologic si pana la finalizarea traseului terapeutic. Acestia vor beneficia de diagnostic si recomandari medicale, de acces la analize, investigatii si interpretari sau de acces la interventii neurochirurgicale (acolo unde este cazul) precum si de un program de recuperare, imediat ce au intrat pe circuitul pacientului cu afectiuni neurologice.

Conform Dr. Dan Mitrea, medic neurolog, fondatorul Neuroaxis, atat Neuroaxis cat si Provita au aratat in timp o apropiere fata de nevoile pacientilor, in primul rand fata de siguranta actului medical. “Prin acest parteneriat vrem sa inchidem circuitul pacientului cu afectiuni neurologice si sa oferim servicii neuro-chirurgicale celor care au recomandare in acest sens. Asiguram astfel accesul la interventii simple sau complexe, iar pacientii nu mai sunt nevoiti sa caute singuri solutiile terapeutice.

Suntem complementari cu echipa Neuroaxis pentru ca venim cu o abordare minim-invaziva interventionala din punct de vedere al Terapiei Durerii” – afirma la randul sau fondatorul Provita, Dr. Ovidiu Palea, singurul medic din Romania acreditat in Terapia Durerii de catre World Institute of Pain – “Astfel multe interventii sub sedare se pot face cu recuperare foarte usoara. Avem in echipa cardiologi, pneumologi, radiologi si alte specialitati, care ne sustin din punct de vedere al terapiei intensive.”

In Romania, una din trei persoane sufera de o afectiune a creierului, conform Asociatiei Pacientilor cu Afectiuni Neurodegenerative, ceea ce se traduce prin pacienti diagnosticati cu scleroza multipla, Parkinson, Alzheimer, Huntington, epilepsie, distonie, atac vascular cerebral sau probleme de sanatate mintala.

Colaborarea Neuroaxis Centrul Medical Provita vine in contextul nevoii sociale si medicale prezente in Romania, in care bolile neurologice si afectiunile neurochirurgicale sunt complexe, iar informatiile de interes general sunt rare, incomplete sau lipsite de expertiza medicala. In aceste conditii, parteneriatul celor doua clinici va oferi atat pacientilor romani, cat si apartinatorilor lor, solutii rapide si la indemana pentru diagnosticare si tratament, mai ales pentru tumorile cerebrale si afectiunile coloanei vertebrale.