Ministrul Sanatatii Sorina Pintea recunoaste public existenta spagilor in spitale, dupa ce saptamana trecuta o facea Raed Arafat

Dupa Secretarul de Stat Raed Arafat, acum si Ministrul Sanatatii Sorina Pintea recunoaste public existenta spagilor in spitale. “Stim foarte bine ca aceste plati informale exista si inca se practica acest sport.” a declarat ministrul.

Sorina Pintea, Ministrul Sanatatii, citata de Agerpres, a declarat azi la Institutul Clinic Fundeni: “Stim foarte bine ca aceste plati informale exista si inca se practica acest sport. Odata cu majorarea salariilor, teoretic lucrurile ar fi trebuit sa intre intr-un declin, nu au intrat. Eu cred ca va mai trece o perioada de timp, dar pana la urma este vorba despre educatie, de educatia pacientului, de educatia apartinatorului. Este un act intre medic si pacient. Noi nu putem interveni. Putem doar sa spunem ca nu este normal ca se intample asa.

Aceasta declaratie vine dupa ce saptamana trecuta Raed Arafat, Secretar de Stat in Ministerul Afacerilor interne recunostea public existenta spagii la medic. Aceasta practica ilegala ar fi trebuit sa dispara odata cu majorarile substantiale ale salariilor din sistemul medical public, lucru care insa nu s-a intamplat.

Ministrul Sanatatii spune ca se discuta cu sindicatele acest subiect si isi propune sa porneasca o campanie comuna impotriva acestor practici, deoarece o considera o problema a sistemului pe care trebuie sa si-o asume.

Sursa foto: pxhere.com