Ministrul Sanatatii se “lauda” cu finalizarea unui spital in 18 ani de la demararea constructiei

Dupa 18 ani de la demararea constructiei, Ministrul Sanatatii anunta ca se va finaliza in Septembrie noul spital din Falticeni. Constructia acestuia a inceput in anul 1991 si au existat acuze politice si in presa privind lipsa alocarilor de fonduri pentru finalizare.

Conform declaratiilor Ministrului Sanatatii citat de Agerpress, in toamna acestui an sa se finalizeze lucrarile si sa se inaugureze investitia.

Anul acesta, acest spital se va deschide. Deci nu se pune problema sa nu alocam sau ca nu am fi alocat bani. Cred ca domnul ministru Banicioiu a spus asta, ca din 2015 nu s-au alocat bani. (… ) In septembrie revenim la Falticeni sa deschidem spitalul”, a declarat intr-o conferinta de presa Ministrul Sanatatii Sorina Pintea.

Raspunzand acuzatiilor aparute in presa potrivit carora se oprise din 2015 finantarea spitalului, ministrul a precizat sumele alocate in 2019 in valoare totala de aproximativ 50 milioane lei. In plus a tinut sa precizeze ca sanatatea nu are culoare politica iar Ministerul Sanatatii dispune de un buget mare si asteapta solicitari de finantare din partea spitalelor:

Am declarat in nenumarate randuri, doamna prim-ministru si eu, ca sanatatea nu are culoare politica (… ) alocarile financiare de anul acesta sunt o dovada clara a faptului ca nu spunem vorbe mari (… ) dupa cum spunea si doamna prim-ministru, este cel mai mare buget pe care l-a avut vreodata Ministerul Sanatatii” – MS Sorina Pintea

Sursa: Agerpress.
Sursa foto: Facebook