Interventii estetice ilegale in salon de infrumusetare la mall

Intr-un mall din capitala functioneaza ilegal un cabinet de infrumusetare care face injectari cu botox și acid hialuronic în buze și pometi, desi Directia de Sanatate Publica i-a suspendat activitatea inca din luna Septembrie. Ministrul Sanatatii a anuntat ca se va face plangere penala si va fi instiintat mall-ul respectiv.

Plecand de la investigatiile presei in cazul italianului care pretindea ca este medic chirurg si efectua interventii si proceduri de chirurgie estetica, precum si de la reclamatiile de la paciente primite la numarul de telefon pus la dispozitie de DSP, s-au verificat 10 clinici cu care acest fals medic se presupunea ca au colaborat. O clinica a fost inchisa, iar trei suspendate si amendate cu peste 70,000 lei fiecare.

Clinica inchisa avea deja activitatea suspendata din luna Septembrie 2019 cand inspectorii DSP au efectuat un control in august au gasit nereguli. Totusi, aceasta isi desfasoara in continuare activitatea oferind injectari cu botox și acid hialuronic în buze și pometi intr-un salon de infrumusetare din mall.

Sorina Pintea, Ministrul Sanatatii a declarat la Digi24 ca “DSP funcționează după reguli, proceduri, ca atare, deciziile trebuie respectate. Dacă cineva înțelege să nu respecte ce face statul, există și alte mijloace, în speță plângere penală și notificarea conducerii mall-ului ca acolo se desfășoară o activitate ilegală. Dacă suspendarea autorizației de funcționare nu înseamnă pedeapsă, nu știu despre ce să mai vorbim. Știu că au dat și amenzi cei de la DSP. Nu e important ce spune societatea, ci că nu respectă reguli.