INCHIS! Blocul operator si sectia ATI din Institutul National de Pneumoftiziologie “Marius Nasta” au activitatea sistata de DSP

Dupa ce saptamana trecuta doi pacienti au murit in sectia de Terapie Intensiva, Directia de Sanatate Publica Bucuresti a sistat azi activitatea blocului operator si sectiei ATI din Institutul National de Pneumoftiziologie “Marius Nasta”.

Cei doi pacienti decedati au fost infectati in spital cu o bacterie extrem de agresiva, Acinetobacter baumanii. Aceasta se dezvolta in sectiile de terapie intesiva si se transmite prin contact direct cu persoana sau suprafetele infectate.

Beatrice Mahler managerul Institutului „Marius Nasta” a declarat cu 4 zile in urma, la decesul celui de-al doilea pacient, ca mai exista doua persoane infectate aflate sub tratament in sectia de terapie intensiva.

Potrivit comunicatului de presa remis astazi, 19 Februarie de catre Ministerul Sanatatii masura sistarii activitatii institutului “a fost luata dupa ce rezultatele probelor prelevate în cadrul autocontrolului din data de 12.02.2019 au fost neconforme, la fel ca și cele ale probele recoltate în data de 13.02.2019 de catre reprezentanţii DSPMB din unitatea respectiva.
Colectivul de epidemiologi din cadrul DSPMB considera necesar\a instituirea unor masuri mai severe de combatere şi limitare a infectiei cu Acinetobacter baumanii în cadrul institutului.
Reluarea activitatii va fi posibila numai dupa ce se vor aplica procedurile de curatenie şi dezinfectie terminala, urmate de efectuarea probelor de autocontrol cu rezultate conforme.

Foto: wikimedia.org (imagine generica, nu reprezinta institutul)