Inca o pacienta infectata cu Acinetobacter a murit la Institutul “Marius Nasta”

A treia persoana infectata cu o bacterie periculoasa a murit la Institutul National de Pneumoftiziologie “Marius Nasta” din Bucuresti. Ieri, Directia de Sanatate Publica Bucuresti a sistat activitatea blocului operator si sectiei de Terapie intensiva a institutului.

Bacteria Acinetobacter se dezvolta in sectiile de terapie intesiva si se transmite prin contact direct cu persoana sau suprafetele infectate. Patru pacienti au fost infectati, dintre care trei au decedat. In prezent al patrulea pacient se afla in stare grava, avand si alte afectiuni asociate.

In urma controlului efectuat, Directia de Sanatate Publica Bucuresti a sistat activitatea blocului operator si sectiei de Terapie intensiva a Institutului “Marius Nasta”.

Potrivit comunicatului de presa remis de Ministerul Sanatatii masura sistarii activitatii institutului “a fost luata dupa ce rezultatele probelor prelevate în cadrul autocontrolului din data de 12.02.2019 au fost neconforme, la fel ca și cele ale probele recoltate în data de 13.02.2019 de catre reprezentanţii DSPMB din unitatea respectiva.

Foto: marius-nasta.ro