Falsul chirurg italian Matteo Politi ramane in arest preventiv. Anchetele privind medici care au profesat fara drept in Romania continua.

Tribunalul Bucuresti a respins ca neintemeiată contestatia privind arestul preventiv depusă de falsul chirurg Matteo Politi, mentinand decizia Judecătoriei Sectorului 1 prin care a fost emis un mandat de arestare pentru 30 de zile.

Matteo Politi a lucrat ca medic de chirurgie plastică pentru cinci unităti medicale din Romania, efectuand chiar si interventii chirurgicale. Acestuia i se atribuise un cod de parafa de catre Directia de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti in baza unui CV fals.

El a fost arestat preventiv dupa ce a incercat sa paraseasca tara cu trenul InterRegio Bjucuresti-Budapesta. El este acuzat de el fiind acuzat de inselăciune in formă continuată si simplă si de exercitarea fără drept a profesiei.

Dupa izbucnirea scandalului referitor la Matteo Politi, aproape zilnic noi si noi dezvaluiri de presa releva cazuri de medici al caror drept de a profesa ridica semne de intrebare. Unele s-au dovedit adevarate, altele au fost verificate si s-a demonstrat a fi doar zvonuri.

Cel mai cunoscut si grav dezvaluit in aceste zile este cel al falsului ginecolog Raluca Birsan, care a profesat timp de 10 ani la un spital de stat din capitala. Angajata printr-un contract de “voluntar cu activitate medicala”, aceasta a inselat Spitalul Judetean Ilfov, autoritatile, firme private, prezentand diploma de licenta si act de rezidentiat false.

La fel ca si in cazul valetului italian  cu 8 clase, nici falsul medic roman Raluca Birsan nu avea nici macar studii medii. Aceasta nu si-a dat nici examenul de Capacitate, intrand cu media 1,68 la Scoala de Arte si Meserii pentru a abandona, imediat si definitiv, scoala in clasa a IX-a

Pentru ambele cazuri anchetele sunt inca in desfasurare. In paralel, presa dezvaluie permanent informatii de la diverse persoane – medici, colegi, pacienti – care au intrat in legatura cu acestia in timpul in care au profesat ilegal.

Sursa Foto: Facebook Matteo Politi ( Matthew Mode)