Caravana cu Medici merge in patru sate din Romania pentru a depista si combate gratuit afectiuni cardio-vasculare si probleme de sanatatea femeii

Caravana cu Medici, o asociatie care ofera ingrijiri medicale gratuite persoanelor din zone defavorizate, va vizita in luna octombrie patru sate din Romania pentru a diagnostica si trata afectiuni cardio-vasculare si pentru a derula actiuni de sprijin pentru sanatatea femeii. Satele care vor fi vizitate in luna octombrie sunt: Banca, judetul Vaslui; Homoroade, judetul Satul Mare; Rosia Montana, judetul Alba si Varnita, judetul Vrancea.

Caravana cu Medici va realiza in intervalul 5-6 octombrie o serie de actiuni medicale in Banca, Vaslui, pentru depistarea, tratarea si preventia afectiunilor cardio-vasculare la adulti. In intervalul 11-12 octombrie vor fi organizate doua caravane in Homoroade, Satu Mare cu actiuni pentru sanatate femeii si in Rosia Montana, Alba pentru a adresa afectiuni cardio-vasculare la adulti. In intervalul 18-20 octombrie Caravana cu medici se va deplasa in Varnita, Vrancea unde va identifica si trata problemele cardio-vasculare. Synevo Romania, liderul pietei locale de servicii de diagnostic de laborator, este unul dintre principalii sustinatori ai acestei campanii in care va suporta contravaloarea analizelor medicale efectuate si va participa cu personal propriu la recoltarea probelor de sange.

Pe data de 29 septembrie la nivel mondial s-a sarbatorit Ziua Inimii, iar pe 1 octombrie Ziua Mondiala a Luptei Impotriva Cancerului la San.

Ne bucuram sa fim alaturi de aceasta echipa de medici tineri si inimosi care, de cativa ani, vin cu succes in sprijinul populatiei din zona defavorizate pentru a adresa afectiuni cu o incidenta din ce in ce mai mare in Romania“, a declarat Laurentiu Luca, Managing Director pentru Europa de Sud Est, Diagnostic Services, Medicover.

Printre testele oferite gratuit de Synevo se numara: testul de Citologie cervico-vaginala Babes – Papanicolaou in mediu lichid, PSA (Antigen specific prostatic), TSH (Hormon de stimulare tiroidiana), Hemoglobina glicata (Hb A1c) sau teste de urina sediment si de urina biochimie. Synevo suporta costul analizelor efectuate in cadrul acestor caravane si participa cu personal propriu la recoltarea probelor de sange.

La inceputul anului ne propusesem sa realizam un total de 18 caravane. Vom depasi acest prag inca de la finalul lunii octombrie datorita sprijinului primit de la partenerii nostri din proiect. Dorim sa atragem atentia romanilor asupra pericolelor care deriva din afectiunile cardio-vasculare, precum si in urma unor boli precum cancerul la san. Vestea buna ca, in ambele cazuri se poate interveni cu succes atunci cand problemele de sanatate sunt depistate din timp”, a declarat Mihai Ranete, Presedinte Executiv Caravana cu Medici.

De la inceputul anului 2019 pana acum Caravana cu Medici a organizat 16 caravane personalizate, dedicate sanatatii femeii, copiilor si persoanelor de varsta a 3-a. Anul trecut, Caravana cu Medici a reusit sa ajunga in 21 de sate din 12 judete, stabilind un record al editiilor. Caravanele cardio efectuate au inclus realizarea a 809 consultatii si 461 de consulturi de specialitate si au fost recoltate 881 de analize. Caravanele pentru sanatatea femeii au dus la realizarea a 385 de teste Babes-Papanicolau, 340 de ecografii de san si distribuirea a 200 de vouchere pentru mamografie.