Campania de informare si recuperare a vaccinarii demareaza in orasul cu cea mai mica rata de vaccinare din tara

Maine, 7 mai 2019, Ministerul Sanatatii, in parteneriat cu UNICEF si Organizatia Mondiala a Sanatatii, vor demara campania nationala de informare si recuperare a vaccinarii. Localitatea de start a fost aleasa Tandarei din Judetul Ialomita, unde in anul 2018 s-a inregistrat cea mai redusa rata a vaccinarii.

Timp de 3 zile, din 7 pana in 10 mai, se vor realiza atat actiuni de informare, cat si de vaccinare.

“Pentru desfasurarea campaniei, in perioada 7 – 10 mai, va functiona un centru provizoriu de informare si vaccinare la sediul consiliului local din localitatea Tandarei. Sesiunile de informare vor fi sustinute de medici specialisti in promovarea sanatatii, iar la activitatea de vaccinare, alaturi de medici de familie din localitate, vor participa suplimentar si alti medici si asistente din zona.”

Potrivit situatiilor inregistrate de catre Directia de Sanatate Publica, in anul 2018 rata de vaccinare la Tandarei a fost de doar 17.5%, iar in primul trimestru al 2019 de doar 2,3%. Conform recomandarilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii, atunci cand rata de vaccinare scade sub 80% protectia populatiei nu mai este asigurata.