Asigurarile private de sanatate, din ce in ce mai apreciate de angajatii romani

Peste 350 000 de angajati, adica aproape 10% dintre angajatii din sistemul privat din Romania beneficiaza in prezent de o asigurare de sanatate oferita de angajator.

Ultimul deceniu a adus o crestere de peste sase ori a pietei locale a asigurarilor de sanatate, se arata intr-un studiu recent efectuat de Mercer Marsh Benefits. Saltul se datoreaza in mare masura companiilor care opteaza sa includa serviciile de sanatate in pachetul de beneficii extrasalariale, initiativa acestora fiind intampinata cu pachete atractive puse la dispozitia lor de catre asiguratorii preocupati de obtinerea unei cote de piata semnificative.

Pe langa presiunea inflatiei medicale si nevoia unei gestionari eficiente a informatiei medicale, companiile se confrunta in prezent si cu aspiratiile noilor generatii de angajati, dovedesc caracteristicile surprinse in studiu la nivel global. Aceleasi tendinte se observa si in Romania, unde, cu toate ca plata contributiilor sociale garanteaza angajatilor accesul la serviciile medicale gratuite oferite de stat, din ce in ce mai multi romani se indreapta spre sistemul privat din cauza deficientelor manifestate in sistemul public de sanatate.

In contextul acestei accentuari a cererii pentru servicii de sanatate la standarde superioare celor oferite de stat, asiguratorii si angajatorii cauta variante pentru pastrarea sub control a costurilor companiei, in conditiile satisfacerii asteptarilor angajatilor interesati de spitalele si clinicile private, care asigura accesul la medici specialisti de renume, aparatura medicala performanta si conditii de spitalizare de top. La aceste avantaje se si adauga timpul economisit prin programarea vizitelor medicale, asiguratul din sistemul private de sanatate fiind scutit de indelungatele perioade de asteptare si de aglomeratia de la usile cabinetelor medicale din institutiile de stat.

Prin urmare, orice vizita la medic implica un efort financiar ce depinde atat de specialitatea si notorietatea medicului, cat si de complexitatea investigatiilor medicale necesare. Iata motivul pentru care atat angajatorii, cat si angajatii, sunt din ce in ce mai interesati de includerea asigurarilor private de sanatate in pachetele de beneficii, drept una din caile optime de fidelizare si motivare profesionala.