60% crestere pentru piata asigurarilor private de sanatate din Romania

Aproape 350.000 de romani beneficiaza de o asigurare privata de sanatate. Numarul lor a crescut in 2018 potrivit ASF cu peste 60% , motivul fiind in principal includerea lor in pachetul de beneficii extrasalariale oferite de angajatori.

Potrivit datelor oferite de Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF), in 2018 vanzarile de asigurari de sanatate s-au majorat cu 60%, atingand 335 mil. lei. Nivelul a fost atins la capatul unui deceniu in care volumul acestora a crescut continuu de circa 11 ori, fiind de departe linia cea mai efervescenta din intreaga piata locala a asigurarilor. Astfel, in prezent circa 336.000 de romani beneficiaza de o asigurare de sanatate, oferita, in marea majoritate a cazurilor, de angajator drept beneficiu extrasalarial.

Conform cifrelor de anul trecut, aproape jumatate din piata asigurarilor de sanatate apartine companiile germane, lidera fiind Allianz-Tiriac, cu o cota de piata de 26,6%, urmata la o mica distanta de compatrioata sa Signal Iduna, cu o cota de 21.5%. Alaturi de cei doi fruntasi, pe podium s-a urcat City Insurance, un jucator-surpriza in piata asigurarilor de sanatate, fiind specializat in vanzarea de polite auto obligatorii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *