2000 de lei pentru medicamente si servicii medicale pentru fiecare gravida din Bucuresti prin programul Voucher Materna

Primaria Municipiului Bucuresti, prin DGASMB, acorda femeilor gravide din Bucuresti un sprijin financiar in valoare de 2000 lei, pentru achitarea medicamentelor si serviciilor medicale, prin programul Voucher-ul Materna Bucuresti.

Voucher-ul Materna Bucuresti se acorda oricarei femei cu varsta de peste 18 ani, cu domiciliul stabil in Bucuresti sau viza de resedinta, de cel putin 6 luni pe raza Capitalei, la data depunerii cererii, dupa saptamana a 10-a de sarcina.

Voucherele Materna au fiecare cate o valoare de 1000 lei, impartite in tichete de cate 50 lei, acordandu-se de doua ori: dupa procesarea cererii se acorda primul voucher, in valoare de 1000 lei, iar dupa intrarea in saptamana a 24-a de sarcina se acorda al doilea voucher, la cererea femeii gravide.

Fiecare gravida poate beneficia de vouchere in valoare totala de 2000 lei, indiferent de tipul sarcinii (simpla sau gemelara). Nu se poate acorda rest in bani la vouchere.

Nu pot beneficia de Voucher Materna gravidele care nu au domiciliul in Bucuresti, resedinta dobandita de o perioada mai scurta decat 6 luni la momentul depunerii cererii, sarcina este mai mica de 10 saptamani pana la prezentarea dovezii de intrare in saptamana 10 de sarcina, au depus un dosar incomplet sau gresit, inregistreaza datorii fata de bugetul local.

Cu Voucher MATERNA gravidele pot achizitiona orice serviciu medical necesar monitorizarii sarcinii, din orice clinica publica sau privata, cu care societatea emitatoare a voucher-ului are contract. Serviciul medical nu trebuie sa fie neaparat de ginecologie-obstetrica. De asemenea gravidele pot achizitiona orice tratament medicamentos, inclusiv suplimente nutritive sau dispozitive medicale, din orice farmacie sau diferenta dintre pretul de referinta decontat de catre CASMB si pretul la raft.

Articol realizat cu sprijinul Clinicii Provita, care ofera prin Programul Voucher Materna servicii medicale necesare monitorizarii sarcinii, respectiv consultatii obstetrica-ginecologie, investigatii ecografice de sarcina si analize de laborator specifice.